Trimsalon

Trimmen

Trimmen is een verzamelnaam voor álles wat bij de verzorging van een hondenvacht komt kijken. Afhankelijk van het ras zal de trimbeurt uit het volgende bestaan:

Wassen en drogen met de was en blaas methode, uitkammen, knippen, scheren, effileren, uitdunnen, ontwollen, plukken, bijwerken van de haren rond de ogen en de voeten, nakijken van de oren en het knippen van de nagels.

Door regelmatig de vacht te laten trimmen blijft de vacht van jouw hond er mooi en gezond uitzien. De vacht van een hond heeft dus veel aandacht nodig. Sommige vachten hebben voldoende aan een dagelijkse borstelbeurt, maar de meeste vachten hebben meer aandacht nodig.

Puppy’s

Speciaal voor pups tot een leeftijd van 16 weken is er een GRATIS kennismaking. Zo kan de pup alvast wennen aan de salon. Wij laten de pup los rondlopen, kort op de tafel voor een ontspannende borstelbeurt en de pup maakt kennis met alle geluiden in de salon. Tijdens de kennismaking geven we alvast advies over het onderhouden van de vacht.

Ontklitten

Mocht de hond veel klitten hebben dan zal dit ontklit moeten worden. Voor het ontklitten geldt een meerprijs van € 7,50 per 15 minuten. Hierbij staat het welzijn van de hond altijd voorop! Mochten wij merken dat de hond de behandeling als pijnlijk ervaart, zullen wij dit niet doorzetten en gaan we over op scheren.

Wanneer de vacht van de hond is vervilt zijn we genoodzaakt de hond te scheren. Vervilting brengt echter risico’s met zich mee. Vervilting is namelijk pijnlijk voor een hond en door vervilting kan de huid zijn beschadigd. De huid kan ook beschadigen tijdens het scheren en daarnaast zorgt het voor slijtage aan de materialen. We rekenen daarom een toeslag van € 25,- bovenop de vanaf-prijs.

Tussenbeurt

Bij een tussenbeurt wordt de hond gewassen en gedroogd, de vacht uitgekamt, de haren rond de ogen en voeten bijgewerkt, de oren en anaalklieren nagekeken en worden de nagels geknipt. Wanneer je na een volledige trimbeurt je hond binnen vier weken laat behandelen voor een tussenbeurt kost de tussenbeurt 50% van de vanaf-prijs.

Multi-Dierenplezier is een onderdeel van Stichting MultiCreatief.

Stichting Multicreatief is een zorginstelling voor (jong) volwassenen met autisme en aanverwante stoornissen die op de verschillende dagbestedingslocaties kunnen leren en ontwikkelen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Naast de andere dagbestedingslocaties wordt ook de trimsalon gebruikt als leer/werkplek waar cliënten met passie voor dieren en stagiaires in opleiding ook mee in de salon draaien.

Het is geweldig om deze combinatie te kunnen maken.
Dieren werken rustgevend en worden heerlijk in de watten gelegd.

In de salon staat het welzijn van uw dier altijd voorop.
Wij zullen met alle geduld, liefde en passie de trimbehandeling uitvoeren.

De Huisregels

 • Zorg ervoor dat je hond is uitgelaten voordat hij/zij in de salon komt
 • Let op dat de hond geen te volle maag heeft
 • De hond dient aangelijnd te zijn alvorens het betreden van de salon
 • Kom op tijd! Want wij werken volgens een planning
 • Verhinderd? Dat graag minimaal 24 uur van tevoren doorgeven, anders zijn wij genoodzaakt 50% van de geplande afspraak in rekening te brengen
 • Zijn er bijzonderheden? Bijvoorbeeld medisch of in gedrag, meld dit op tijd voor de trimbeurt. Bij twijfel of jouw hond überhaupt getrimd kan worden kan je altijd bellen
 • Prijzen zijn vanaf-prijzen, meerwerk wordt in rekening gebracht indien nodig
 • Bij vlooien, veel klitten en vilt geldt altijd een meerprijs
 • Vervilte honden worden ALTIJD geschoren
 • Konijnen en cavia’s dienen in een reismand gebracht te worden met hooi en voer
 • Er kan zowel contant (met biljetten tot 50 euro) als met pin betaald worden
 • Een behandeling is altijd op eigen risico
 • Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing
 •  

Ben je niet tevreden over de behandeling? Wij stellen het op prijs dat je dit aan ons vertelt. In het geval van een klacht verzoeken wij je om binnen 48 uur contact op te nemen. Samen zullen wij dan opzoek gaan naar een geschikte oplossing. Het is immers de bedoeling dat iedereen tevreden en met een glimlach de deur uit gaat.

Lees de volgende tips, voordat u naar de trimsalon komt:

 • Laat uw huisdier goed uit voor u naar de trimsalon komt. Het is voor uw huisdier niet prettig als hij met een volle blaas op tafel staat en dus lang zijn behoefte moet ophouden.
 • Geef uw huisdier vlak voor deze naar de trimsalon komt niet te eten.
 • Breng uw huisdier altijd aan de lijn.
 • Vertel het altijd als er iets met uw huisdier (geweest) is. Dan kunnen wij rekening houden met eventuele gevoelige plekjes of andere ongemakken.
 • Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn na de trimbeurt, laat het ons weten! Zelfs als u na een paar dagen nog iets opvalt, mag u altijd even bellen. Misschien kunnen wij er nog iets aan veranderen.
 • Uw huisdier kan moe zijn na een trimbeurt. Houd daar rekening mee.

De eerste keer in de trimsalon

Een pup kan al vanaf 12 weken zijn of haar eerste trimbeurt krijgen. Om u een idee te geven, wat een puppygewenning inhoudt bij ons:

De puppy wordt eerst op de trimtafel gezet, zodat hij/zij hier alvast een beetje aan kan wennen. Ook laten wij de pup wennen aan de geluiden van de tondeuse en föhn. De nageltjes en oortjes worden nagekeken. Ook kijken we even naar de tandjes. En kunnen de oogjes eventueel vrij geknipt worden. Uiteraard krijgt u als baasje advies over de te gebruiken borstels en kammen en leggen wij uit hoe je het beste de pup kunt borstelen. Tijdens deze gewenning is er ook de ruimte voor uw vragen. Stel ze gerust!

De eerste indruk en ervaring van pups zijn zeer bepalend. Met alle bovengenoemde handelingen is het uur al wel vol gemaakt. Langer dan een uur met de pup bezig zijn is niet verstandig, omdat de pup anders last krijgt van stress en concentratieverlies.
Dat uurtje is voor een pup écht meer dan genoeg voor zijn eerste kennismaking.
Je zult ook merken dat zodra de pup weer thuis is na zijn avontuur, hij/zij heerlijk even zijn oogjes dicht zal doen, om bij te komen en zijn spannende dag te verwerken. Dit is dan ook niet meer dan normaal, pups verwerken namelijk net als wij de meeste nieuwe indrukken tijdens hun slaap.

Een puppy wenbeurt is helemaal gratis!

Geldig tot en met 16 weken.

Op zoek naar een goede betrouwbare trimsalon voor uw hond of kat?
Dan bent u bij Multi-Dierenplezier op het juiste adres!

Wij bieden de volgende behandelingen en hanteren de volgende prijzen:

Kleine hond:
(Shih tzu, Chihuahua, Bichon Frisé, Maltezer etc.)

Knippen/Scheren vanaf €45,-


Ontwollen/ Plukken vanaf €50,-

Complete trimbehandeling incl. wassen, föhnen en nagels knippen.

De volledige trimbehandeling van uw kat is vanaf €50,-

Trimmen van overige huisdieren:

Konijn vanaf € 35,-
Cavia vanaf € 30,-

Middelgrote hond:
(Engelse Cocker Spaniël, Grote Keeshond, Border collie etc.)

Knippen/Scheren vanaf €60,-


Ontwollen/ Plukken vanaf €65,-

Complete trimbehandeling incl. wassen, föhnen en nagels knippen.

Grote hond:
(ChowChow, Duitse Herder, Doodle etc.)

Knippen/Scheren vanaf €75,-


Ontwollen/ Plukken vanaf €80,-

Complete trimbehandeling incl. wassen, föhnen en nagels knippen.

Extra Grote hond:
(Leon berger, Berner Sennen, Newfoundlander etc.)

Knippen/Scheren vanaf €95,-


Ontwollen/ Plukken vanaf €100,-

Complete trimbehandeling incl. wassen, föhnen en nagels knippen.

Overige diensten:

Nagels Knippen € 7,50,-
Vlooienbehandeling € 20,-
Chippen €25,-incl. registratie

Wassen:
Kleine hond € 20,-
Middelgrote hond €22,50
Grote hond €25,-
Extra grote hond € 27,50

Borstelabonnement
Multi-Dierenplezier biedt ook borstelabonnementen aan. Deze bestaat uit 6 beurten en is 1 jaar geldig. Op deze manier kunt u zelf bepalen of uw hond bijvoorbeeld eenmaal per week komt, eenmaal in de veertien dagen of eens per maand.

Kleine Hond € 90,-
Middelgrote hond € 105,-
Grote hond € 120
Extra grote hond € 135,-

Er kan van de prijs afgeweken worden als:

 • Er een vlooien of tekenbehandeling nodig is.
 • Er veel klitten in de vacht zitten.
 • Er een speciale behandeling nodig is i.v.m. het karakter of conditie van het dier.
 • Er meer tijd nodig is dan ingeschat.
 • U uw hond niet op tijd komt ophalen.
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-936517824');

Multi-Dierenplezier is ook te vinden op www.hondentrimsalon-info.nl.